De Pompejustoren in Halsteren heeft een hoogte van ca 25 meter en bestaat uit 129 traptreden.

Loop met droge voeten door het water! 

Neem een kijkje bij dit bijzonder onderdeel van de West Brabantse Waterlinie, de Mozesbrug. Loop door de unieke loopgraafbrug door het water zonder dat uw voeten nat worden. 

In het Halsters Laag is een laarzenpad van 4 kilometer uitgezet: het Frans-paadje. Paaltjes met blauwe laarsjes leiden je om te beginnen over nat grasland met bijzondere planten. De drassige grond veert hier bij iedere voetstap.

Restaurant 1633 is gevestigd in het voormalige Raadhuis van Halsteren. 

Bij Intratuin Halsteren kan je 7 dagen per week terecht voor maar liefst 25.000 m2 overdekt winkelplezier.

Het Markiezenhof is een stadspaleis in de stad Bergen op Zoom, 5 km vanaf Halsteren. Het was de residentie van de heren en later de markiezen van Bergen op Zoom. In het pand vinden tentoonstellingen en evenementen plaats.

De Gevangenpoort (ook Lievevrouwepoort ) in Bergen op Zoom is het oudste monument van de stad. De poort dateert uit de 14e eeuw en is een van de overgebleven voorbeelden van stadspoorten zoals die in de middeleeuwen in Nederlandse steden te vinden waren. 

Theater De Maagd is een middelgroot theater in het historische centrum van Bergen op Zoom. De transformatie van kerk naar stadsschouwburg brengt een unieke sfeer mee. Het theater heeft dan ook al diverse architectuurprijzen mogen ontvangen.